Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Did you miss your activation email?

Autor Tema: Arome  (Pročitano 4901 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bojanljube

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 183
Odg: Arome
« Odgovor #15 poslato: Septembar 26, 2014, 11:01:47 pre podne »
1kg hrane+konoplja+secerac+psenica+pola kg zemlje i na sve to jedna supena kasika atraktisa. A losije rezultate sam imao sa carpixom(http://carpmania.co.rs/sensas-carpix) nego sa atraktisom i aromixom...

ivan

  • Gost
Odg: Arome
« Odgovor #16 poslato: Septembar 26, 2014, 11:06:09 pre podne »
Подразумева се да се течна арома прво раствори у води којом се влажи примама. Ја користим ВДЕ течне и прашкасте, Сенсас и Ла Сирена ароме. Праве резултате ароме дају у хладнијем делу године.

Van mreže Ady

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 2027
  • Ko drugom jamu kopa, trećom garant potpisuje!
Odg: Arome
« Odgovor #17 poslato: Septembar 26, 2014, 21:37:12 posle podne »
Prađkaste VDE sa aromom čokolade i Sensasova praškasta jagoda - nešto jače nisam u životu pomirisao.
Vrlo oprezno dozirati!!!
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen!


Van mreže feederman

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 115
Odg: Arome
« Odgovor #18 poslato: Septembar 29, 2014, 08:39:50 pre podne »
Praškaste arome VDE, pakovanja su od 250gr. koliko se dodaje arome u odnosu na hranu. Na primer, 2 kg. primame, sa zemljom 1/1, koliko dodati arome? Da li dodavati aromu, pri becanju babuške na jezerima? i koju?

Van mreže laki

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 804
Odg: Arome
« Odgovor #19 poslato: Septembar 29, 2014, 14:17:17 posle podne »
aroma ide na 5 kila hrane a dobro se karamela pokazala kao i big fish

Van mreže Ady

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 2027
  • Ko drugom jamu kopa, trećom garant potpisuje!
Odg: Arome
« Odgovor #20 poslato: Septembar 29, 2014, 17:32:05 posle podne »
E to koliko miligrama na koliko kilograma smese ako je ovakva voda, ovakvo vreme, onakav vazduh i slična sr...a prepustite šarandžijama i njihovim alhemičarskim foliranjima.
Niko normalan neće izručiti celu kesu na 1 kg suve praškaste niti će nositi sa sobom zlatarsku vagicu da bi "recept" bio tačan i da bi "radio".
Znači malo zdravog razuma:
1. da ne bude prejako
2. znati da uvek naknadno može da se doda ali da se odvadi NE MOŽE
3. po mogućnosti ne začiniti/aromatizovati odmah celu umešanu hranu nego samo jedan njen deo, pa ako se pokaže dobro - onda na celu količinu staviti a ako ne, onda neku drugu i nastaviti sa eksperimentisanmjem (a ovde evo i izazova "stručnjacima": ukoliko od 1 + 1 kg hrane i zemlje odvadite cca 336g u činiju, a na 1 + 1 ide između 14,5 i 17,2g arome, koliko onda ide na 336g?)  Pretpostavljam da kapirate šta sam hteo da kažem?!
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen!


Van mreže babuskar

  • Premium Member
  • ***
  • Poruke: 466
  • Najveće znanje je znati da nešto ne znaš
Odg: Arome
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 01, 2014, 12:27:55 posle podne »
Slažem se sa Adijem,preterana preciznost vodi u mentalno oboljenje.
Medjutim pored srži problema koju je Adi objasnio za nas koji smo malo skrenuli sve to izgleda drugačije.
Složićemo se odmah da se neradi o gramima i miligramima,ali mililitri neke šaranske hemije mogu biti veoma opasni i kontra produktivni.
Ako kupujete arome za izradu boila imajte na umu da su to jaki koncentrati od kojih se mogu napraviti velike količine.
NISU za mešane sa primamom,kao prvo dobar deo se izgubi u kuvanju,kao drugo što vec rekoh veoma su koncentovane.Ako baš morate da ih koristite razblažite ih sa vodom,"par kapi na litar".
Postoji cela paleta proizvoda namenjenih za mešanje sa primamom.
Kad je već tim stručnjaka ozbiljne firme odvojio vreme i novac da napravi takav proizvod treba ga znati i koristiti.
Neki proizvodi imaju na sebi preporučene količine,moja preporuka je da se za početak držite donje granice.
Neki proizvodi nemaju preporučenu količinu,prva pretpostavka je da se mogu koristiti nesmetano i neograničeno.Međutim nije tako!!!
U velikom broju prva početnička greška je što će pomisliti da će sva riba crnomorskog sliva da se sjuri kod njega ako stavi što više aditiva.
Medjutim u gasu da će da povadi ribu iz pola dunava pretera sa količinom i otera ribu za narednih mesec dana,posle se pita kako kod njega to neradi a onaj mađar sa jutjuba vadi li vadi  ;)
Da pravi razliku pravi,kolika je to razlika zavisi od više faktora,a najviše od raspoloženja i apetita s one strane udice.
Kad treba pribeći dodavanju arome,pa sad ne uvek,najbolje je početi samo sa hranom pa ako rezultata nema onda pribeći pojačavanju, pritom imajući na umu da ribi treba vremena da odreaguje na hranu u vodi.
Količine znaju da budu problematične i kritične, ako krenete od manje ka većoj nećete napraviti grešku.
Da kažemo da ništa nije napravljeno za dan,pa do prave kombinacije treba vremena i po nekoliko dana provedenih na pecanju.
Prošle godine na savi od 5 pecanja jedno je bilo uspešno,ostala 4 su bili pokušaji,znači sve se svodi na pokušaje i greške.
Preciznost je veliko pitanje,nekome bitna, neko koristi odokativnu metodu,poštujem oba načina.
Moj način je prvi,iz razloga kad dodjem do dobitne kombinacije ne želim da je menjam.
Ne koristim digitron,niti pravim tabele u ekselu za doziranje,od apotekarske vage sam kilometrima daleko.
Ono što želim je da mogu da ponovim dobitnu kombinaciju.
Za praškaste materijale koristim mericu,za tečne ako spremam kući špric,ako sam na vodi čep od bočice.
Sve slikam bilo aparatom bilo telefonom,jer ako se nešto zaboravi to više neče biti to.
Ono što mi je bitno je da sam približno u istoj razmeri,sad dali je 18 ili 23 grama manje je bitno.
Neki sistem i pristup kad se eksperimentiše sa nečim može dovesti do nekog dobrog rezultata,navrat nanos dovešćete se do toga samo do odustajanja od bilo čega.Najgore mi je kad se pitam dali sam omanuo ili riba nije raspoložena,ŠBBKBB faktor. Šta bi bilo kad bi bilo,pa zato imam sistem da umanjim do maksimuma ŠBBKBB faktor.
Iskustvo se stiče na vodi,a sad svi na pecanje  ;)


« Poslednja izmena: Oktobar 01, 2014, 12:30:48 posle podne babuskar »
imam zenu kao mrenu

Van mreže feederman

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 115
Odg: Arome
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 11, 2014, 17:27:04 posle podne »
Uzeo sam VDE big fish, pa ću da ga probam sa onom 100% da privučem babušku


Van mreže bolero1984

  • Početnik
  • *
  • Poruke: 10
Odg: Arome
« Odgovor #23 poslato: Mart 19, 2015, 18:48:53 posle podne »
Odlican aditiv, preoporucujem svakom...

Van mreže dragan2006

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 501
Odg: Arome
« Odgovor #24 poslato: Jun 03, 2015, 13:21:23 posle podne »
Koja aroma vam se najbolje pokazala, u ovom prelaznom periodu, za pecanje šarana?
Nemojte mi samo med, jagodu ,malinu...jer mislim baš na ovaj period kada se voda još uvek nije ugrejala.
« Poslednja izmena: Jun 03, 2015, 13:25:12 posle podne dragan2006 »

Van mreže Ady

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 2027
  • Ko drugom jamu kopa, trećom garant potpisuje!
Odg: Arome
« Odgovor #25 poslato: Jun 03, 2015, 13:54:43 posle podne »
Med, vanila, beli luk, anis... Ne još voće. Začini!
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen!


Van mreže dragan2006

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 501
Odg: Arome
« Odgovor #26 poslato: Jun 03, 2015, 14:02:33 posle podne »
Hvala Ady, znam da mi je beli luk davao rezultate u rano proleće.Za med i vanilu nisam siguran ali sam i ja razmišljao o anisu.Probam uskoro, valjda će dati rezultate jer znam da šarka ima. thumbup

Van mreže Feederbabaja

  • Punjač hranilice
  • **
  • Poruke: 73
Odg: Arome
« Odgovor #27 poslato: Jun 03, 2015, 20:27:33 posle podne »
Ja bih probao i melasu,koristio sam je pre neki dan i pecao sam  babušku ali došao je i šarko kao kolateralna šteta :) . Tako da vredi probati,po mom mišljnju ne možeš da pogrešiš sa melasom.
« Poslednja izmena: Jun 03, 2015, 20:29:12 posle podne Feederbabaja »

Van mreže dragan2006

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 501
Odg: Arome
« Odgovor #28 poslato: Jun 03, 2015, 20:32:33 posle podne »
Nisam baš na to mislio ali sigurno je da ne smeta,ok, hvala.

Van mreže babuskar

  • Premium Member
  • ***
  • Poruke: 466
  • Najveće znanje je znati da nešto ne znaš
Odg: Arome
« Odgovor #29 poslato: Jun 04, 2015, 06:42:59 pre podne »
Za još uvek hladnu vodu neka budu arome na alkoholnoj osnovi, uljane se stegnu u hladnoj vodi pa je efekat dosta slabiji.Mozes koristi Milkom kolačare, ananas,čokolada.Obavezno dodaj CSl natur.
imam zenu kao mrenu