Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Autor Tema: Bait chopper ili sekač za mamce  (Pročitano 622 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže babuskar

  • Premium Member
  • ***
  • Poruke: 526
  • Najveće znanje je znati da nešto ne znaš
Bait chopper ili sekač za mamce
« poslato: Novembar 12, 2019, 12:07:24 posle podne »
Kažu sad sve ima na jutjubu,zidaš kuću,otvoriš JT, pratiš video i sazidaš kuću.
Verovatno ste već videli Darena Coxa kako priča o ovoj sparvici za seckanje mamaca.
Nekoga je možda zainteresovalo,nekoga ne,a meni je dopao šaka na test,pa moram preneti svoje utiske.
Prvi pogled kaže,blender koji radi na potezanje kanapa. Ova sprava se satoji iz tri dela:Poklopca na kome se nalazi potezni kanap, nosača nožića i providne posude u koju se sipa ono što će mo seckati.
Možda deluje glupo, objašnjavati do detalja,svi imamo kući blender,pa znamo povući kanap i usitniti.
Na neke detalje bi skrenuo pažnju,prilikom sipanja u posudu,izvaditi nosač sa nožićima, on gore ima šestougaoni otvor, u koji se uklapa deo sa poklopca,koji okreće nožiće prilikom potezanja kanapa. Veoma lako upadnu mamci u otvor nosača nožića, veoma je teško izvaditi ih odatle. Svima je poznato kako smrde,pokvareni crvi,gliste, itd...
Šta bi još zamerio ovoj simpatičnoj spravici,možda premalu zapreminu posude,međutim sve što se samelje u njemu je dovoljno za dva litra pripremljene hrane.Verovatno da je neko mislio i o tome,samlevena jedna posuda, puna do vrha,je obilje seckanih mamaca u hrani.
Mogućnosti Bejt čopera su velike,a ipak je previše slab za neke tvrđe palete. Podvrgnuo sam ga ekstremnom testu sa halibut peletima,bezbroj potezanja je uspelo samo da okrnji nekoliko njih. Boile,crvi,gliste,kukurz,šećerac,konoplja, sve to secko mrvi bez milosti.
Dolazi hladnije vreme,vreme skobalja,nekad sam ručno kidao svež hleb ili sušio ga da se stvrdne pa rendao na krupno. Sada je dovolljno poneti hleb na vodu,  tamo ga isitniti u čoperu,nekoliko potezanja kanapa je dovoljno da svež hleb se usitni u krupne mrve. Moj perdlog je dodati venkel ili neki drugi aditiv pre mlevenja,da bi se ravnomerno rasporedio prilikom seckanja.
Mogućnosti su neverovatne,treba samo mašti prepustiti da luta ne smetano, igrati se sa aditivima,partikalama i mamcima.
Mislim da je ova spravica označila smrt četorostrukih makaza. Da, može to sve i sa makazama,a za koje vreme i sa koliko truda?
Primečujem ga sve više kod ribolovaca,postoje i kineske vrezije,dosta jeftinije od ove Garbolinove sprave. Možda su dosta jeftinije,kvalitet sigurno diskutabilan,a plastika posude je mutna,zatamnjena. Zatamnjena plastika posude ne predstavlja problem, ako sve seckate do maksimuma,oseti se olakšanje u potezanju.
Kad je potrebno iseći na krupnije, na primer hleb,kukuruz, onda veoma znači providna posuda, bez otvaranja i gubljenja vemena,može se videti koliko je usitnjeno.
Sa ovom spravom, veoma lako dolazim do mrtvih crva za hranu,dovoljno je selotejpom oblepiti nožiće, uz nekoliko poteza,crvi če biti ubijeni a ne iseckani. Kao što rekoh,mašti na volju,mogućnosti su velike!
imam zenu kao mrenu