Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Did you miss your activation email?

Autor Tema: Cuvanje viska vec pripremljene hrane  (Pročitano 1345 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slobodans

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 303
Cuvanje viska vec pripremljene hrane
« poslato: Mart 30, 2015, 17:19:44 posle podne »
Juce sam izaso na neki kanal, cim se predje Sava od Obrenovca prema Boljevcima, sa leve strane.
Riba uopste nije radila. Drugar sa tanjim zivcima navalio da idemo kuci oko 3.
Ostalo mi je vise od pola kilograma pripremljene hrane. Obicno bacim ono sto mi preostane u vodu.
Ali bih voleo ako postoji nacin da sacuvam za sledeci put neku vecu kolicinu htane, kad pretekne.

Da li je neko probao sa zamrzavanjem? Postoji li mozda neki drugi nacin?   

Van mreže bojanljube

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 183
Odg: Cuvanje viska vec pripremljene hrane
« Odgovor #1 poslato: Mart 30, 2015, 17:34:48 posle podne »
Ja cesto zamrzavam hranu, a cesto u nju dodam i ostatak crvica sa pecanja. Vece pre polaska na pecanje je izvadim, a na samoj vodi dodam jos nove hrane posto je ova iz zamrzivaca izgubila na aromi.

Van mreže zankiki

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 2005
Odg: Cuvanje viska vec pripremljene hrane
« Odgovor #2 poslato: Mart 31, 2015, 08:19:05 pre podne »
Ja gurnem celu kantu (naravno poklopljenu) u zamrzivač. Crve koji su mi preostali takođe ubacim u hranu. Šećerac (ako sam pecao na njega) oabvezno smrznem posebno, pošto ako ga smrzavam sa hranom ume da prokisne. Posle odleđavanja šećerac baš nije za udicu, ali je dobar da se doda u hranu.

Posle odleđavanja hrane dodam taj šećerac, dodam jedno 10-20 posto sveže prihrane (da zamiriše, jer ova smznuta delom izgubi miris), vode po potrebi o i to je to.

Van mreže slobodans

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 303
Odg: Cuvanje viska vec pripremljene hrane
« Odgovor #3 poslato: Mart 31, 2015, 11:30:21 pre podne »
Znaci zamrzavanje je u redu.

Van mreže FeedeRach

  • Punjač hranilice
  • **
  • Poruke: 64
Odg: Cuvanje viska vec pripremljene hrane
« Odgovor #4 poslato: Mart 31, 2015, 14:45:18 posle podne »
Pozdrav svima,zamrzavanje je pravo resenje ....ja licno drzim ostatak hrane 2 do tri dana u frizideru sa crvima i kukuruzom nece da se ukiseli vec preko tri dana treba zamrznuti...imam jedno iskustvo sa mojim kolegom koji je drzao 6 dana hranu u frizideru sa crvima i kukuruzom..kada smo stigli na pecanje osetio sam jak miris fermentacije kukuruza i hrane..rekao sam mu da je baci ali je on prosejao 2 puta i pecao sa njom....pecali smo na istoj daljini isti mamac ista montaza sve isto razdaljina 10 metra izmedju nas..tih 5 sati pecanja upecao je duplo vise bodorke i karasa nego ja....dali je u pitanju fermentirana hrana ili slucajnost...IMA LI NEKO ISKUSTVA SA FERMENTIRANOM HRANOM ili blago ukiseljenom

Van mreže zankiki

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 2005
Odg: Cuvanje viska vec pripremljene hrane
« Odgovor #5 poslato: Mart 31, 2015, 15:38:15 posle podne »
Imam ja. 100 puta mi se to desilo. Nisam primetio bitnu razliku haha

Van mreže laki

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 803
Odg: Cuvanje viska vec pripremljene hrane
« Odgovor #6 poslato: Mart 31, 2015, 17:26:33 posle podne »
meni je prokisla hrana u Gložanu i prvo zabacivanje posle ručka i našao som na to smrdljivo  rofl

Van mreže Ady

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 2027
  • Ko drugom jamu kopa, trećom garant potpisuje!
Odg: Cuvanje viska vec pripremljene hrane
« Odgovor #7 poslato: April 03, 2015, 08:45:18 pre podne »
Ako uzmeš u obzir činjenicu da šarandžije vrlo često ciljano ostave da im prokisne kukuruz pa na to pecaju...Čak ga i potapaju u pivu da što pre proisne... Druga je stvar što je vrlo diskutabilno šta se događa u sistemu za varenje ribe koja se nahrani tako prokislim stvarima.
Cenim da to što je tvoj drugar bolje prolazio od tebe sa prokislom hranom nije do kvaliteta i "privlačnosti" te prokisle hrane nego pre do nečeg drugog.
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen!