Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Did you miss your activation email?

Autor Tema: Kuhinjica  (Pročitano 39606 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Slavic_Blood

  • Premium Member
  • ***
  • Poruke: 559
  • "If we destroy nature, we destroy ourselves!"
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #30 poslato: Avgust 19, 2012, 12:42:30 posle podne »
                                                    LESKOVAČKA  MUĆKALICA


Pošto mi je tek druga, nisam usavršio još, ni mnogo eksperimentiao, ovako nešto
1 kg mesa od vrata ili roštiljskog
7-8 pečenih mesnatih paprika 2-3 ljute
3-4 oljuštena paradajza, može i kuvani
4 -5 glavica crnog luka
2 glavice belog luka
Od začina na ovu količinu stavljam
Jednu ravnu supenu kašiku ljute i dve slatke paprike, malo bibera u zrnu, soli po ukusu.

Priprema:

Ispeći meso na roštilju(u rerni), meso od vrata najbolje kao ražnjiće ili cele komade pa iseckati na kockice, roštiljsko meso kao ćevape.
Iseckani crni luk dinstati uz dodavanje vode dok ne postane staklast, zatim dodati iseckane paprike, paradajz i beli luk, dinstati dok ne ispari voda oko 10-15 minuta, dodati meso i začine, dinstati još 20-30 miuta i GOTOVO. clap
« Poslednja izmena: Decembar 07, 2012, 09:32:23 pre podne Baki »
Ponekad provedem po celu noć u polu mraku, 'mesto da negde ločem!
Najlon, osmeh, hranilica, udica nameštam pecaljke biće feeder ubica!

Van mreže zankiki

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 2026
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #31 poslato: Avgust 19, 2012, 20:35:17 posle podne »
probavam prvom prilikom i javljam utiske

Van mreže Sp1tF1re

  • Punjač hranilice
  • **
  • Poruke: 64
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #32 poslato: Avgust 19, 2012, 22:39:17 posle podne »
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.342457652505130.80751.100002226954692&type=1

Van mreže laki

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 861
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #33 poslato: Avgust 19, 2012, 22:51:59 posle podne »
ja bih samo malo vise paprike u muckalicu, nekako mi je bezbojna...

ja po ovom receptu pravim , obicno ponedeljkom kad ostane rostilja od nedelje (sto je retko :) )... najbolja je kad se pomesa vrat, cevapi, raznjici, pa sve to u povrce

                                                              LESKOVAČKA  MUĆKALICA


Broj osoba:10 osoba

1 kg svinjskog mesa od vrata, sa masnoćom 
200 gr mesnate sveže slanine 
4 -5 glavica krupnog crnog luka 
10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika 
500 gr očišćenog paradajza, a može i flaširanog iz zimnice, kečap nije dobra varijanta 
2 glavice belog luka 
2 -3 suve paprike 
po ukusu soli, ljute papričice i vegete  1,5 dclulja

1
Meso posuti vegetom, iseći na deblje šnicle, pa na srednje krupne kocke
2
Ispeći na roštilju, najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skine sa štapića.Parcice mozete obmotati slaninom ili slaninu posebno ispeci i kasnije dodati u povrce.
3
U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega 2 kašike soli, kako bi izgubio ljutinu.
4
Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode.
5
Kad je luk upržen, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk.
6
Dinstati dok ne ispari tečnost
7
Dodati meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu
8
Začiniti, zaljutiti po ukusu.

Posluživanje

Leskovačka mućkalica se služi topla, uz tanku pogaču, sir i šopsku salatu.Neki je pri kraju kuvanja prespu u zemljani sud i zapeku. Može, a ne mora.Jede se viljuškom, ali mi sa juga saft od povrća zahvatamo korom od pogače…..

« Poslednja izmena: Decembar 07, 2012, 09:32:03 pre podne Baki »

Van mreže Baki

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 681
  • Fishing is philosophy, not butchering...
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #34 poslato: Avgust 20, 2012, 14:53:50 posle podne »
Deset osoba 1,2 kg mesa?  To neki dijetalni recept?

Van mreže Žex

  • Premium Member
  • ***
  • Poruke: 765
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #35 poslato: Avgust 20, 2012, 19:40:13 posle podne »
Igrao sam se roštilja za vikend i otkrio dragulj roštiljske kobaje....

Ćevapi...neizostavni...kao i pljeske

                                   

Otkriće je OVO   thumbup.....ako naletite na mesaru Ambar.....probajte roštiljsku...

                                   
Feeder = feeling  !


Van mreže laki

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 861
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #36 poslato: Avgust 20, 2012, 20:12:41 posle podne »
adi ima kobaje  haha nisam jeo lepse u zivotu, a lice na ove tvoje  :cvik

inace meso za cevape uzimam kod matijevica, i nikad nije omanulo  thumbup

Van mreže Baki

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 681
  • Fishing is philosophy, not butchering...
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #37 poslato: Avgust 20, 2012, 20:27:51 posle podne »
Kobaje su die beste  thumbup thumbup thumbup thumbup

Van mreže Sp1tF1re

  • Punjač hranilice
  • **
  • Poruke: 64
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #38 poslato: Avgust 20, 2012, 20:34:20 posle podne »
Kako znas kad nisi probao, oci ti gladne  haha

Van mreže laki

  • Global Moderator
  • *****
  • Poruke: 861
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #39 poslato: Avgust 20, 2012, 20:48:25 posle podne »
namirise kobaje ko ajkula, na 20 km  :baki

Van mreže Deki

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 680
    • Feeder.rs fishing team
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #40 poslato: Avgust 20, 2012, 23:59:49 posle podne »
e da vi vidite, mariniranu piletinu u nerafinisanom soja sosu......jeo na tisi kad sam bio.....u zivotu niam jeo sladju piletinu.....nevijdeno dobro

Van mreže zankiki

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 2026
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #41 poslato: Avgust 21, 2012, 08:11:20 pre podne »
ja na roštilju mnogo više volim vrat, nego mleveno meso. I naravno pileća krilca.

Van mreže profesor

  • Punjač hranilice
  • **
  • Poruke: 59
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #42 poslato: Avgust 21, 2012, 14:43:01 posle podne »
pokupio sam par dobrih fora  za klopu,da nebih ja tupio pogledajte ovde   


http://cokoladaforum.com/index.php/board,32.0.html

Van mreže profesor

  • Punjač hranilice
  • **
  • Poruke: 59
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #43 poslato: Avgust 25, 2012, 19:31:51 posle podne »
ja na roštilju mnogo više volim vrat, nego mleveno meso. I naravno pileća krilca.
ali krilca na talandari i na masti sa sampinjonima  help help help help help help help help help

Van mreže zankiki

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 2026
Odg: Kuhinjica
« Odgovor #44 poslato: Avgust 27, 2012, 20:34:54 posle podne »
nisam nikad probao!
Uvek na talandaru nekako bacam svinju, pa posle krompit, šampinjone, papriku...
Baš ću da uzmem krilca sledeći put!