Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Autor Tema: Pravila ponašanja na forumu  (Pročitano 3530 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Deki

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 680
    • Feeder.rs fishing team
Pravila ponašanja na forumu
« poslato: Februar 15, 2012, 17:10:09 posle podne »
1. Pravilnik predstavlja skup pravila koja koja postoje radi normalnog funkcionisanja foruma i održavanje zdrave atmosfere u zajedinici. Pravilnik je skup sociološki usvojenih normativa ponašanja u ovom vidu komunikacije. Ko se sa sadržajem ovog pravilnika ili sa bilo kojim njegovim članom ne slaže, ne mora da bude član i ne mora da učestvuje na forumu.

2. Svaki član Foruma svojim učlanjenjem prihvata sve odredbe Pravilnika i dužan je da ga poštuje.

3. Ukoliko želite da učestvujete u radu foruma, registracija je obavezna. Registrovani članovi moraju da poštuju pravila foruma kao i pravila za postavljanje poruka.

4. Zabranjeno je da jedan korisnik ima više korisničkih naloga.

5. Poruke na sajtu ne smeju da sadrže uvredljivi sadržaj na bilo kojoj osnovi. Svaka poruka koja u sebi, u direktnom ili indirektnom obliku sadrži, aludira ili vređa, na nacionalnoj, rasnoj, verskoj, navijačkoj ili kakvoj god drugoj osnovi bice izbrisana, a autor iste će biti banovan.

6. Zabranjeno je provociranje i prozivanje ostalih članova (nesporazume rešite preko PM (privatne poruke).

7. Politika je zabranjena na forumu.

8. Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja sa drugih sajtova ili foruma, osim uz odobrenje autora i uz obavezno navođenje izvora.

9. Zabranjeno je psovanje na forumu i u porukama. Poruke sa psovkama će biti izbrisane, a ko i pored opomena nastavi da krši ovo pravilo biće banovan.

10. Iskljucite Caps Lock (velika slova) kad pišete. Pisanje velikim slovima se smatra vikanjem, a vikanje na forumu se smatra nepoželjnim i nepristojnim kao i vikanje u društvu.

11. Zabranjeno je citiranje prethodnog posta ako na taj isti dajete odgovor (jer se to podrazumeva).

12. Poželjno je da postavite avatar (radi lakšeg raspoznavanja postova).

13. Zabranjena su provokativna imena (nickovi) i avatari (slike).

14. Držite se teme. Poruke koje skreću sa teme tretiraće se kao "off topic" i mogu biti obrisane ili prebačene na drugu temu. Namerno i sistematsko skretanje tema, kao i drugi vidovi ometanja diskusije neće biti tolerisani.

15. Postovi koji sadrže lične informacije trećeg lica, kao i fotografije, brojeve telefona, mail-a, biće uklonjeni u cilju zaštite privatnosti.

16. Koristite slova sa dijakriticima (š,đ,č,ć,ž). Time vaši postovi postaju mnogo čitkiji i razumljiviji. Isto tako, svaka upotreba slova w umesto v, sh za š, tj za ć i sličnih nepravilnih formata, posle prvog upozorenja povlači za sobom privremeni ban.

17. Svaka poruka koja se objavi na forumu postaje vlasništvo ovog foruma. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova snose isključivo njihovi autori, čiji je nadimak označen pored sadržaja teksta. Administrator i moderatori nisu odgovorni za sadržaj poruka koje objave članovi i učesnici.

18. Administratori foruma zadržavaju diskreciono pravo da, kada smatraju da situacija to zahteva, odreaguju na način koji smatraju prikladnim, čak iako se on ne nalazi u pravilima ili se sa istima kosi.

19. Postavljanje i gledanje oglasa na forumu nije dozvoljeno ukoliko nemate 5 post-ova.

20. Pisanje u chat room-u (shoutbox-u) će biti omogućeno samo onim registrovanim članovima za koje administracija foruma odluči da su svojim učešćem u radu foruma i ponašanjem to zaslužili.
« Poslednja izmena: Mart 19, 2013, 22:33:49 posle podne Ady »